立即注册 找回密码

168资源分享社区

查看: 9698|回复: 0

上海牛津英语七年级上M1U1学习和语法名词(一)

[复制链接]

1610

主题

2522

帖子

1万

积分

终极会员

Rank: 8Rank: 8

积分
18976
鲜花(0) 鸡蛋(0)
发表于 2020-7-7 12:42:15 | 显示全部楼层 |阅读模式

马上注册,结交更多好友,享用更多功能,让你轻松玩转社区。

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?立即注册

x
上海,牛津,英语,七年级,上,M1U1,学习,和,语法,课题
七年级英语第一学期语法(一)
授课时间2018/7/9 10小班(共 人)/一对一
学生姓名:        授课老师:王珍
教学目标

1、        七年级上M1U1重点单词词组的归纳讲解;

2、        该语法点常见常考习题的练习、讲解。.


3、        该语法点易错习题的练习、讲解。
重点、难点
重点语法:名词
课程安排:1.语法: 名词; 2.视频听力练习;
3.口语练习(英语流利说,家长课下督促)
家长阅并签字
学生上次期中成绩____期末成绩____     家长签字:__________
英语薄弱环节:________________(单词、词组、音标、语法、口语、其他)
教学内容

(一)        教材学习:Module 1 Unit 1 Relatives in Beijing
1. relatihip n. 关系 relative n. 亲戚 friendship n. 友谊
2. plan a trip to sp 计划一次去某地的旅行
3 get a letter from = receive a letter from = hear from收到某人的一封信
4. invite sb. to do sth./ invite sb. to sp. 邀请某人…… invitation n. 请柬
5. stay with sb 与某人同住,与某人一起过
6. in August (在月份,年份,季节等时间前用介词in)
如:in 2008, in autumn, in the morning, in the afternoon, in the evening
7. send sb. sth. = send sth. to sb. 送……给……
8. photograph n. 照片  photographer n. 摄影师 photo(pl) photos 照片
9. travel to sp=have a trip to sp 去某地旅游
10. expensive=dear adj. 反义词:cheap   *expense n. 费用
11. talk to sb talk with sb 与某人交谈
12. *brochure n. 小册子
13. get…from… 从……处得到
14. the travel agent 旅行社代理人 agency n. 代理处
15. ask sb. about sth 询问某人某事
16. the present perfect tense 现在完成时
1)构成 have/has +过去分词 否定式:have/has not +过去分词
2)用法


(1)表示过去动作对现在造成影响和结果,already, yet, just, ever, never, twice,before,
so far, up to now等用现在完成时。
e.g. Have you bought any sugar yet? Yes, I’ve already bought some.
The soldier is hungry. He hasn’t eaten yet.


(2)表示过去某一时间发生的动作一直持续到现在甚至是将来,必须用持续性动词。

e.g. He has studied Chinese for quite a few years.
How long has Mr. Smith worked as an engineer? Since 1980.
Shanghai has changed a lot in the past fifty years.


(3)注意have/has been (to) 和have/has gone (to)的区别
e.g They have just been to the South Pole.
Where is he? He has gone to the post office.
17. soon 不久;很快;马上 通常用于一般将来时

(二)        教材学习:课堂练习
I. Translation
1.给我们寄了一张照片              2.更便宜更有趣
3.得到一些资料手册               4.颐和园
5.用砖头和石块建成的              6.在北京的中心位置
7.站在一座古老的建筑前面            8.玩的愉快
II. Fill in the blanks with the proper words(单词的适当形式填空):
1. I like to live on __________ (twelve) floor.2. I’m very __________ (exciting). Let’s take a photograph now.3. This is an________ trip. (interest)4. More and more __________ (family) move into new flats.5. __________ (tour) can see a lot of temples at the Summer Palace. 6. Thank you for your letter and your __________ (invite).7. Soldiers raise the Chinese __________ (nation) flag every day.8. Tom will __________ (possible) be a 电脑版点击下载文档可以下载此文章tor in the future.9. My friend is going to move into a new________ (build).10. The train is ________ (slow) than the plane.
III. Choose the best answer(选择): 15%  (  )1. Miss Li teaches ____ Chinese.     A. we     B. us      C. our    D. ours(  )2. A: How long does it take from Garden City to Tokyo by plane?     B: _______________.      A. two and half hours      B. a half and two hours       C. two hour and a half      D. two and a half hours(  )3. Let’s go there _______.     A. by a train  B. by the train  C. with train  D. by train(  )4. Tom is going to get some brochures ______ the travel agent.     A. to     B. for      C. from    D. with(  )5. This is a photo of ______. I’m standing on the Great Wall.     A. I       B. me     C. my    D. mine(  )6. Would you like ______ us in Shanghai?     A. visit     B. visiting    C. to visit   D. for visit(  )7. Ben and Kitty saw street cleaners ________ the street after the typhoon      passed.     A. cleaning   B. cleaned     C. to clean   D. to cleaning(  )8. Simon and Lucy want to ______ Ben and Kitty ______ here.     A. bring…to   B. take…to    C. bring…/  D. take…/(  )9. We visited his uncle ______ a cold winter morning.     A. on      B. in       C. of    D. with(  )10. A: ______ does this book cost?     B: Two thousand yuan.     A. How much  B. How many    C. How   D. How far(  )11. We are going to come back _______ the end of August.     A. in      B. at       C. on    D. for(  )12. A: Have you had lunch?     B: Not __________.     A. never    B. ever       C. yet    D. already (  ) 13. A. Can I help you?     B. __________.    A. Yes, you can.           B. Yes, I’d like to borrow a book     C. Yes, I’d like to.           D. No.(  )14. A: They have got __________ information.     A. many     B. a few      C. a lot    D. a lot of(  )15. A: Tom is going to __________Shanghai at 7 tomorrow.     A. arrive in    B. get        C. get in   D. come

(三)        语法点一:名词
A、语法详解
名词分类
1)名词可以根据意义分为普通名词和专有名词
如:john is a student.  student是普通名词,john是专有名词
名词的数
1)名词分为可数名词和不可数名词。

可数名词有很多,car, book, tooth等等,变复数方法,规则如下面的表格。

用many, a lot of , few, a few 修饰,表示许多/很少/几乎没有
不可数名词,小学常见的如下,单复数是一样的,没有变化。用much, a lot of , little, a little 修饰
Drink:milk tea water orange juice coke coffee porridge
Food:rice bread meat fish fruit cake dumplings
2可数名词变复数规则
方法
举例
读音变化/其他
1
一般情况下,直接加-s
book-books, bag-bags, cat-cats, bed-beds
1.清辅音后读/s/;map-maps 2.浊辅音和元音后读 /z/;  bag-bags
2
以s. x. sh. ch结尾,加-es
bus-buses, box-boxes, brush-brushes, watch-watches
读 /iz/
dress-dresses
3
以ce,se,ze,(d)ge等结尾加-s
license-licenses, case-cases
ice-ices, orange-oranges
读 /iz/
license-licenses
4
以“辅音字母+y”结尾,变y为i, 再加-es
family-families, strawberry-strawberries
读 /z/  
baby---babies
5
以“f或fe”结尾,变f或fe为v, 再加-es
knife-knives, wife-wives,
shelf-shelves, thief-thieves
读 /vz/ half-halves
6
以“o”结尾,表示无生命的物体时加s
photo-photos, piano-pianos, radio-radios, zoo-zoos
读 /z/  
zoo-zoos
7
以“o”结尾,表示有生命的物体时,加es
hero-heroes,mango-mangoses,tomato-tomatoes, potato-potatoes
读 /z/
口诀:黑人英雄左右西红柿,右手土豆,头顶芒果
8
不规则名词复数:
child---children
mouse---mice, man---men woman---women
9
中间有oo变成ee
foot---feet, tooth---teeth
goose--geese
10
单复数一样的
deer-deer,sheep-sheep,fish-fish,Chinese-Chinese,
Japanese-Japanese
people-people
2名词的所有格
① 在英语中,有些名词可以加’s来表示所有关系,带这种词尾的名词形式称为该名词的所有格。
大多数表示有生命的东西。
e.g. Tom’s book
② 如果复数名词末尾已有s,就直接加 ’ 。

e.g. the teachers’ office
③ 如果一些物品为两者共有,只需在后一个名词后加’s ;
如果为各自所有,则需在每个名词后加’s。
e.g. Lucy and Lily’s bedroom.(Lucy 和 Lily共用一个卧室)
Lucy’s and Lily’s bedrooms.(Lucy 和 Lily分别拥有各自的卧室)
④ 表示无生命的物体的名词所有格,一般与of短语连用。
(有生命的物体OK)
e.g. a map of the world ,a photo of my family
⑤ 双重所有格:把of所有格和’s所有格结合在一起表示所有关系。
e.g. a friend of my father’s

(四)        语法名词习题
1).写出下列单数名词的复数形式
1.代词 I ________ him _________ this _________ her _________ that _________
2.动物类名词 bird _______horse________goose ________ mouse _________deer _________
sheep ________ fish _________ chicken(小鸡)_________ chicken(鸡肉) _________
1.蔬果类名词 potato________tomato________pear_______ peach_________
mango_________sherry_________ kiwi_________ strawberry_________
4.人称类名词:policeman_________ wife_________ housewife_________ Japanese_________
boy_________ driver_________ child_________ hero_________ thief_________  
5.物品类名词:bus________ house________ knife_________plane ________ piano _________
brush _________ photo _________ radio _________ watch _________
6.其他类名词: month _________ day _________ lesson _________ life _________
2)单项选择  (  )1. The __ in our yard are very beautiful.   A. cloth  B. water  C. flowers
(  )2. Tom is one of the Chinese _____ in our school.   A. boy   B. boys   C. boies
(  )3. A cat has four ____ , doesn't it?   A. foots   B. feet   C. feets
(  )4. There are three ____ and five _____ in the room.  A. American, Japanese B Americans, Japanese C. American, Japanese (  )5. Can you see nine ____ in the pictue?   A. fish   B. book   C. horse
(  )6. The _____ has two______.   A. boy; watch  B. boy; watches   C. boys; watch
(  )7. The _____ are flying back to their country.   A. Germany   B. Germanys   C. Germans
(  )8. The girl brushes her _____ every day before she goes to bed.    A. tooths   B. teeth    C. teeths
(  )9.I saw many _____ in the street.
A. peoples         ’s
(  ) green sweater is his _________.
r     rs     r’s
3)选择填空
(  )1. They come from different ______
A. country  B. countries  C. a country  D. countrys
(  )2. How many ______ do you see in the picture?
A. tomatos  B. tomatoes C. tomato   D. the tomato
(  )3. They are______.
A . woman teachers   B. women teachers
C. women teacher    D. woman teacher
(  )4. Would you like _______ ,please?
A. two glass of water   B. two glasses of water
C. two glass of waters   D. two glasses of waters
(  )5. Most of ______ live in _______.
A. Germans, German   B. German, Germen
C. Germen, Germany   D. Germans, Germany
(  )6. There are some ______ in these _______.
A. knifes  pencil-boxes   B. knives  pencils-box
C. knives  pencil-box    D. knives  pencils-boxes
(  )7. ______ like ______ by air.
A. Greens, travelling   B. The Green, traveling
C. The Greens, travel   D. The Greens, traveling
(  )8. I wonder why ______ are interested in action films(武打片).
A. the people  B. people C. peoples  D. the peoples
(  )9. There is no ______ in the plate.
A. apples  B. oranges  C. rice  D. eggs
(  ) uncle has three _______.
      en   ens
4)填入所给名词的正确形式
1. I have two____________ (knife)
2. There are many ___________ here. (box)
3. There are many ___________ on the road. (bus)
4. A few ___________ are drawing on the wall. (boy)
5.        The ______________ are playing football now. (child)
6.        Please take two _______________ for me. (photo)
7.        I like the red ________________.(tomato)
8.        Would you please clean your _____________ now? (tooth)
9.        Do you want some _________? (milk)
10.        There are ten __________  _________in our school. (woman teacher)

(五)        听力视频练习
1
2
3
4
5
6
7
8

(四)家庭作业
I.写出第三人称单数:wash_________ match _______guess______ study______ finish_________ go________ snow______ carry_________
II.用所给动词的适当形式填空:
1. He________ TV every evening. (watch)
2. We always ________ to school on foot. (go)
3. Tom, with his classmates, often ______ football after school. (play)
4. Your shoes _______ under the bed. (be)
5. ______ here and ______ by me. (come, stand)
6. His uncle usually _________ to work by bus. (go)
7. I always ______ up at six in the morning.(get)
8. John ________ like his father. (look)
III.完成句子 根据所给中文意思,在空白处填入适当词语完成句子。每空一词,请直接在答题纸上完成,不要在此页上作答。 1.该吃晚饭了。 it’s time to ________ ________. 2.你想来点儿面包吗? would you ________ some ________ ? 3.安娜太小,还不能上学。 ann is ________ young ________ go to school. 4.约翰跑得和我一样快。 john runs ________ fast ________ me. 5.布莱克太太经常在英语上帮助我们。 mrs. black often ________ us ________ our english . 6.老师让我们每天说英语。 the teacher tells us ________ ________ english every day. 7.为什么不让孩子们做他们喜欢的事情? ________ ________ let the children do what they like?
答案
教材练习答案:无
二、单项选择 (1’*10=10’)1.C 2.B 3.B 4.B 5.A
6.B 7.C 8.B 9.B 10.C
三、选择填空 (1’*10=10’)
1.B 2.B 3.B 4.B 5.D
6.D 7.D 8.B 9.C 10.C
四.填入所给名词的正确形式(2’*10=20’)
1. knives    en
es    teachers
家庭作业答案
(答案:二、1. watches 2. go 3. plays 4. are 5. come, stand 6. goes 7. get, got
8. looks
三、1. it’s time to have supper. 2. would you like some bread?3. ann is too young to go to school. 4. john runs as fast as me.5. mrs. black often helps us with our english.6. the teacher tells us to speak english every day.7. why not let the children do what they like?  )

                     《上海牛津英语七年级上M1U1学习和语法名词(一).电脑版点击下载文档可以下载此文章》

https://www.16848.cn
168中文社区免费提供早教启蒙教育资料,小学学习资料,中学作文教程,中学作文范文,中学作文写作技巧,中学学习资料,高中学习资料,人教版电子课本,外研版英语电子课本,人教版语文,人教版数学,人教版英语,,人教版物理片下载,小学作文教程,小学作文范文,小学作文写作技巧,电视剧资源,减肥瘦身食谱大全,主食配方,健康养生知识,孕产妇知识,天下美食菜谱大全,原创文学,宠物,美图欣赏,图文音画等各种免费网络教程资源,本站资源全部来自网友发布,如果侵犯了您的权益,请联系资源分享站长,本站会及时删除侵权内容!资源分享社区
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

QQ|Archiver|手机版|168资源分享社区

JS of wanmeiff.com and vcpic.com Please keep this copyright information, respect of, thank you!JS of wanmeiff.com and vcpic.com Please keep this copyright information, respect of, thank you!

GMT+8, 2020-10-25 22:11 , Processed in 4.314036 second(s), 59 queries .

Powered by Discuz! X3.4 © 2001-2013 Comsenz Inc & 168社区

快速回复 返回顶部 返回列表