立即注册 找回密码

168资源分享社区

查看: 9674|回复: 0

初中化学中考试题人教版

  [复制链接]
发表于 2020-3-12 18:28:00 | 显示全部楼层 |阅读模式

马上注册,结交更多好友,享用更多功能,让你轻松玩转社区。

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?立即注册

x
人教版中考试卷
123710vjej88offx9kwke6.jpg
<现在开始正题了哦,认真仔细看下面正文文章> 2008年上海市初中毕业生统一学业考试英语试卷(满分150分,考试时间100分钟) 考生注意:本卷有10大题,共110小题。试题均采用连续编号,所有答案务必按照规定在答题纸上完成,做在试卷上不给分。 Part 1   Listening (第一部分听力) I. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片): (共6分) II. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear (根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案): (共10分) 7. A) Coffee. B) Milk. C) Tea. D) Water. III. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false (判断下列句子是否符合你听到的短文内容, 符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示): (共7分) 17.   Zhang Ping came to London two years ago.    IV.   Listen to the dialogue and complete the table (听对话,完成下列表格,每空格限填一词):  Part 2 Vocabulary and Grammar (第二部分词汇和语法) V.    Choose the best answer (选择最恰当的答案): (共20分) 31. Some girls get sick after they try so hard to lose ________ weight. A) a   B) the   C) /   D) an 32. The plane will take off ________ an hour. Please check in right now. A) at  B) in  C) on  D) to 33. Did Mary visit that old town by ________ last week? A) her B) she  C) hers  D) herself  34.   After moving to their new house, the Lees bought some ________ in the mall nearby. A) furniture  B) chair  C) table  D) shelf 35.  ________ her great joy, her daughter was finally saved by the 电脑版点击下载文档可以下载此文章tors. A) In    B) To   C) At  D) For 36.   "Have ________ try, you are so close to the answer," the teacher said to Eric. A) the other B) one another  C) other   D) another      37.   Everyone likes Kevin because he talks to others ________. A) friendly  B) lovely  C) politely  D) luckily 38.   Jenny goes to school ________ than any other student in her class. A) early  B) earlier  C) earliest   D) the earliest 39.   Which one is heavier, the wooden ball ________ the iron ball? A) or B) and  C) but  D) so 40.   Tim didn't have dinner ________ he finished watching the cartoon. A) while   B) unless  C) until D) since 41.   Landing on the moon sounds ________. I hope I can go there one day. A) wonderful  B) wonderfully  C) terrible D) terribly 42.   Soon you ________ a senior high school student. Isn't it exciting。 A) become   B) will become  C) became D) have become 43.   I ________ a copy of Yi Zhongtian's book yet. I might buy one tomorrow. A) hadn't bought  B) don't buy  C) won't buy  D) haven't bought 44.   You ________ write the poem down. Our teacher will give us a copy. A) can't   B) shouldn't  C) needn't   D) mustn't 45.   – Would you like to play table tennis with me? – I don't feel like it. I would rather ________ at home and watch TV. A) stay   B) to stay    C) staying  D) stayed 46. After Donghai Bridge ________, it became a new tourist attraction. A) completed   B) complete  C) is completed  D) was completed 47. How long can I ________ this magazine? A) borrow  B) return  C) buy D) keep 48. As soon as he ________ the bus, the poor man realized he had left his wallet on it. A) got on   B) got off  C) got to D) got in 49. The Oriental Pearl TV Tower is ________ all Shanghai citizens. A) famous for  B) familiar to   C) pleased with  D) interested in 50.   – I won the 100-meter race on our sports day. – ________ We are proud of you。 A) That's all right. B) Sorry to hear that. C) Congratulations. D) I'd love to. VI. Choose the word or expression which is closest in meaning to the underlined part in each sentence(选择与下列各句中划线部分内容意思相近的单词或短语,用A、B、C、D 等表示): (共8分) A) shakes ... hand   B) does ... a favour   C) apologized   D) decided   E) take place 51.   She said sorry to Mike for taking his paper home by mistake. 52. The English party will be held three days before Christmas. 53. Her friend always gives her a hand whenever she is in trouble. 54. Nancy has made up her mind to work in the mountain area. A) boring B) is delicious  C) don't know D) wonder  E) again 55. Mm... the soup tastes very nice。
. C4 ?2 @/ A  W* b& b/ e5 V. _1 p How did you make it? 56. Sorry, I didn't hear you clearly. Could you say it once more? , n: K9 g, F6 R- A. R
57.– Do you feel it dull to take a walk for an hour every morning?      – Not at all. It's very good exercise. 58.– How many parents will attend the Open Day in our school?     . b9 u9 ^' _% R5 L7 C' x7 N  X
10:30 pm every day. M:   In that case, I think the
, X( K; j' V  D0 f3 H3 F; i( y# b# X5:30 one on Friday, please. W:   I'll just check. ... Sorry, that showing is fully booked.          – I have no idea. te the sentences with the given words in their proper forms(用括号中所给单词的适当形式完成下列句子): (共8分) 59. Billy looks upset. What happened to ________?   (he) 60. It is said that eight ________ of water a day can help you keep fit.   (glass) 61. Linton is interested in Chinese history and this is his ________ visit to Beijing.   (four) 62. Don't throw the old watch away. It is still ________.   (use) 63. Fishing is one of my ________ outdoor activities.   (favour) 64. Grandpa is going to ________ his house and live with us. (sale) 65. Nowadays too many boys want to become ________.   (act) 66. Mary is good at writing. She will ________ be a reporter in the future.   (possible) VIII. Rewrite the following sentences as required(根据所给要求,改写下列句子。
/ m2 V) e0 T6 f; r# `每空格限填一词): (共10分) 67. Susan has her piano lesson on Saturday afternoon. (改为一般疑问句)       ________ Susan ________ her piano lesson on Saturday afternoon? 68. That new blue car is my father's. (对划线部分提问)       ________ ________ is your father's? 69. The new housing estate in the city center is very expensive.(改为感叹句)       ________ _______ the new housing estate in the city center is。 70. Why don't the twins look the same as each other? (保持句意基本不变)       Why do the twins look ________ ________ each other?  71. What would Bob like to be in the future? Bob hasn't told his friends yet.(合并句子)       Bob hasn't told his friends ________ ________ would like to be in the future. Part 3   Reading and Writing (第三部分读写) IX. Reading comprehension (阅读理解): (共58分) A. Complete the following dialogue with proper sentences in the box (选出适当的句子完成下列对话): ( 6分) A)Certainly. B)Can I help you? C)You're welcome. D) When can I get my tickets?  E) Would you like me to try the later one? F) How do you like Harry Potter films?  G) Can I take your name and telephone number, please? W:   UCI booking line.     72            M:   Hello...yes... I'd like to book two tickets for the new Harry Potter film, please. W:       73     When for? There are showings at - U1 H' ^, I' a. P3 Z' i
5:30 pm, 8 pm and 74     M:   Er... yes, please. If you could.       W:  Yes, there are seats for the 8 o'clock showing. Do you want them? M:   Yes, please. W:       75     M:   Darren Brown. It's 6398 0102.     76     W:   You can collect your tickets from the box office any time from 5 pm today until ten minutes before the start of the film on Friday. M:   Thank you.  W:      77     Goodbye. B. True or False(判断下列句子是否符合短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示): ( 6分) I am an e-mail user. When I first started to use the e-mail system I used to read all my e-mail. I didn't have much mail. I was very excited about receiving any e-mail. I gave my friends my e-mail address. Soon I had more mail than I wanted. Some of the mail was junk mail (垃圾邮件). I was worried. I didn't want my mail to control me. I've tried some methods to help me get control of my mail. First, I check my mail at the same time every day. Also I try to allow myself only 15-20 minutes every day to process my e-mail. This doesn't always work, but I try. Sometimes I save the messages. Sometimes I just read them, maybe answer a few, and then delete them. Sometimes I'm not at all interested in a message, so I don't even open it. I delete it right away. This is very much the way I go through the mail that the postal service delivers to my home. These methods are very simple. I have some friends who are very clever with computers. From time to time, they teach me new tricks for managing my e-mail. I've also learned to transfer (转存) some messages to a disk so they don't fill up my mail files (文件夹). Then I can read them later and maybe use them in my work. I'm still amazed at what e-mail can do for me。
) V; O& G8 R. Q- ^5 i: ` I'm still worried, however, about having too much to read.    78. The writer used to read all his e-mail because he didn't have much mail.  79. After giving his friends his e-mail address the writer had more mail than he wanted.  80. Sometimes the writer checks his mail in the morning and sometimes in the evening.     81. The writer always spends less than 15 minutes processing his e-mail.    82. Sometimes the writer doesn't open the mail because he is not at all interested in it.      
( [8 z0 B# |6 W. A3 {83. The writer teaches his friends how to manage their e-mail.    C. Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案): ( 6分) The tradition of birthday parties started a long time ago. There are some traditions that you can find almost anywhere, anytime, such as sending birthday cards, blowing out the candles on a birthday cake and singing the 'Happy Birthday' song. Others are only found for certain ages and in certain countries. In China, on a child's second birthday, family members put many things on the floor around the child. According to Chinese tradition, the first thing that the child picks up tells you what profession the child will choose later in life. For Japanese children, the third, fifth and seventh birthdays are especially important. At this age, there is a special celebration Shichi-Go-San (seven, five, three in Japanese) when children go to the temple wearing a new kimono (和服). The priest (僧侣) gives them special sweets, and the parents usually organize a party for their friends in their home. In Argentina, Mexico and several other Latin American countries, girls have a special birthday celebration when they reach the age of fifteen. After a special ceremony (仪式), the girls dance a waltz with their father and other boys. Eighteen is the traditional 'coming of age'— the age when (in many countries) you have the right to vote (选举), join the army and (in Britain) drink alcohol or buy a house. In many English-speaking countries, a twenty-first birthday cake often has a key on top, or the cake itself is sometimes in the shape of a key. The key means that the young person is now old enough to leave and enter the family home at any time they want to。
5 A" J: n1 a2 \) d5 U+ h9 L  84.   Which of the following birthday traditions can be found almost anywhere, anytime?   A) Putting many things on the floor.     B) Wearing a new kimono.  C) Dancing a waltz. D) Sending birthday cards.  85.   The ______usually organize a party at children's special birthday celebration in Japan.   A) priests    B) parents  C) friends  D) relatives 86.   Mexican girls have a special birthday celebration at the age of         .   A) five   B) seven    C) fifteen    D) twenty-one 87.   In many countries you can ________ when you reach the age of eighteen. A) join the army    B) have a key C) have a special ceremony D) have special sweets 88. Which of the following sentences is NOT true? A) The tradition of birthday parties started a long time ago. B) Some birthday traditions are only found in certain countries. C) You become the owner of your house at the age of fifteen. D) In many countries you have the right to vote at the age of eighteen.  89. Which is the best title of this passage? A) Birthday Traditions around the World  B) Chinese Birthday Celebrations   C) Japanese Special Celebration  D) The Drinking Age in Many Countries D. Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语完成短文):(14分) All about Britain's Teenagers School British teenagers can leave school at sixteen after taking their GCSE exams. They study for exams in as many as ten subjects,    90    they have to work pretty hard。 Today's teens spend more time doing their homework than any teenagers in the past, studying for 2.5 – 3 hours every evening. Free Time It's not all work, of course. What do British teenagers do to have    91   ? They love watching TV, going out, meeting friends in Internet cafés and listening to music.  Communications In addition to the Internet, teenagers in Britain use their computers to play games and do their homework. They    92   love their mobile phones, and spend hours texting (发短信) their friends and chatting. Today, phones are getting smaller and lighter and you can do a lot more   93    them than just talk. Text messaging has become the coolest and most popular way to communicate. More than 90% of 12- to-16-year-olds have a mobile, and experts say that this stops    94    from spending their money on sweets and cigarettes. Fashion(服饰) At school, almost all British teenagers have to wear a school uniform. However, in their free   95    they can wear whatever they like, and what they like is designer names such as Nike, Diesel and Paul Smith. In fact, 40% of British teens say that they think it is important to have the latest fashion. Looking good doesn't come                   96        , but many teenagers think it usual or easy   to spend more than £100 on one item of clothing.    90.   A) but     B) or   C) so    D) because 91.   A) lessons  B) sports    C) advice  D) fun 92.   A) never   B) already   C) also  D) no longer 93.   A) with    B) for     C) at     D) in 94.   A) teachers   B) relatives    C) friends  D) teenagers 95.   A) day      B) time     C) week     D) month 96.   A) cheap      B) expensive    C) special     D) ordinary E. Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给):(14分) Do you have bright ideas? Ideas for inventions that change the world or, at least, make life easier for somebody? P 97    we all do sometimes, but we don't often make the idea a real thing. Recently, there was a competition in a country, which encouraged young people to make their bright ideas come true. There were t       " j, P" E: Z' |$ Q8 S, F
98    groups in the contest: Group A was for school children under 16; Group B was for those o 99   16. And there were eleven prize-winners altogether. Neil Hunt, one of the prize-winners, was c 100    "Sunshine Superman" by one newspaper writing about his design. When people study the weather, it's important to be able to record the sunshine accurately. We need to know how many h 101    of sunshine we have and how strong it is. Most sunshine recorders o 102    record direct (直接的) sunshine. Neil's is more accurate and this is very important for research into ways of using solar power. Neil plans to keep inventing. The ideas in the competition were so g 103    that we are surprised that the industry (工业界) doesn't ask more school children for suggestions.       F. Answer the questions(根据短文内容回答下列问题): ( 12分) English is an important international language, but that doesn't mean it's easy to learn. Many experts have tried to make English easier to learn — but they weren't always successful. In 1930, Professor C.K. Ogden of Cambridge University invented Basic English. It had only 850 words (and just eighteen verbs) and Ogden said most people could learn it in just thirty hours. The problem was that people who learned Basic English could write and say simple messages, but they couldn't understand the answers in 'real' English。 It was also impossible to explain a word if it wasn't in the Basic English word list. R.E. Zachrisson, a university professor in Sweden, decided that the biggest problem for learners of English was spelling, so he invented a language with the name Anglic. Anglic was similar to English, but with much simpler spelling. 'Father' became 'faadher', 'new' became 'nue' and 'years' became 'yeerz'. Unluckily, Anglic never became popular.  In the age of international communication through the Internet, who knows what will happen? ... a new form of English might appear. A large number of the world's e-mails are in English and include (包括) examples of 'NetLingo' like OIC (Oh, I see) and TTYL (Talk to you later). In another fifty years, English might not be used. We might all speak fluent Internetish。  104. Many experts have tried to make English easier to learn, haven't they? 105. Who invented Basic English in 1930? 106. How long could most people learn Basic English according to Professor Ogden?  was the biggest problem for learners of English according to Professor Zachrisson? 108. What might happen to English in another fifty years? 109. What do you think of the experts' ideas of making English easier? X. Writing (作文): (共16分)  110. Write at least 60 words on the topic "A Story about My Parent(s)". ( 以“爸爸 / 妈妈的故事”为题写一篇不少于60个词的短文,标点符号不占格。) (注意:短文中不得出现考生的姓名、校名及其他相关信息,否则不予评分。( a! r# D5 s0 _# d- B3 y' ~# E! b
) I.    1. C   2. F   3. B   4. A   5. G   6. E II.  7. C   8. A   9. D   10. D   11. C   12. C   13. D   14. B   15. A   16. A  III. 17. T   18. F   19. T   20. T   21. F   22. T   23. T IV. 24. John 25. 65/ sixty-five 26. wide 27. better 28. abroad 29. green 30. shops V.    31. C   32. B   33. D   34. A   35. B   36. D   37. C   38. B   39. A   40. C 41. A   42. B   43. D   44. C   45. A   46. D   47. D   48. B   49. B   50. C VI.   51. C   52. E   53. B   54. D   55. B   56. E   57. A   58. C VII. 59. him 60. glasses 61. fourth  62. useful  63. favourite  64. sell  65. actors  66. possibly VIII. 67. Does... have   68. Which car   69. How expensive   70. different from  71. what he IX. (A) 72. B   73. A   74. E   75. G   76. D   77. C   (B) 78. T  79. T   80. F   81. F   82. T   83. F (C) 84. D   85. B   86. C   87. A   88.C   89. A(D) 90. C   91. D   92. C   93. A   94. D   95. B   96. A(E) 97. Perhaps/Probably 98. two 99. over 100. called   101. hours   102. only   103. great/good(F) 104. Yes, they have.105. Professor CK Ogden (of Cambridge University). 106. In just 30 hours. 107. Spelling. 108. English might not be used. (We might all speak Internetish.) 109. (Any reasonable answers are acceptable.) X. 110. 略。    % i/ L' A0 t$ a" r7 c6 J
人教版中考试卷8 l5 E0 k4 T! g; A1 k/ v( |

- i& N& ?2 A+ k+ ~" }                     《初中化学中考试题人教版.电脑版点击下载文档可以下载此文章》5 z' _& [( C& C2 p5 H9 X
6 @+ O& Y4 A) l/ V+ e8 h
https://www.16848.cn4 @8 y" I' B4 v; O1 r
168中文社区免费提供早教启蒙教育资料小学学习资料,中学作文教程,中学作文范文,中学作文写作技巧,中学学习资料,高中学习资料,人教版电子课本,外研版英语电子课本,人教版语文,人教版数学,人教版英语,,人教版物理片下载,小学作文教程,小学作文范文,小学作文写作技巧,电视剧资源,减肥瘦身食谱大全,主食配方,健康养生知识,孕产妇知识,天下美食菜谱大全,原创文学,宠物,美图欣赏,图文音画等各种免费网络教程资源,本站资源全部来自网友发布,如果侵犯了您的权益,请联系资源分享站长,本站会及时删除侵权内容!资源分享社区




您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

QQ|Archiver|手机版|168资源分享社区

JS of wanmeiff.com and vcpic.com Please keep this copyright information, respect of, thank you!JS of wanmeiff.com and vcpic.com Please keep this copyright information, respect of, thank you!

GMT+8, 2020-9-25 07:32 , Processed in 0.827116 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4 © 2001-2013 Comsenz Inc & 168社区

快速回复 返回顶部 返回列表