立即注册 找回密码

168资源分享社区

查看: 9672|回复: 0

2018年高考英语试卷听力+原文+答案(新课标i)

[复制链接]
发表于 2020-3-13 03:05:00 | 显示全部楼层 |阅读模式

马上注册,结交更多好友,享用更多功能,让你轻松玩转社区。

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?立即注册

x
听力试卷
123036nc4aacxdaqqpdgh4.jpg
<现在开始正题了哦,认真仔细看下面正文文章> 2018年全国统一高考英语试卷(新课标I) 听力试题 第一部分  听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上,录音结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节 (共5小题,每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。- C& d. F* s6 i6 q( z& t
每段对话仅读一遍。 例: How much is the shirt? A.  19.15.   B. 9.18.   C. 9.15. 答案是C. 1. What will James do tomorrow? A. Watch a TV program.     B. Give a talk.       C. Write a report. 2. What can we say about the woman? A. She’s generous.      B. She’s curious.      C. She’s helpful. 3. When does the train leave? A. At
# q) _2 W! a9 C, }7 x3 K6:30.     B. At 1 c0 b4 ?' I8 B  P+ p( t
8:30.     C. At / G% x) b& [# z# {1 w3 Y% i! [
10:30. 4. How does the woman go to work? A. By car.      B. On foot.       C. By bike. 5. What is the probable relationship between the speakers? A. Classmates.     B. Teacher and student.     C. Doctor and patient.   第二节  (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白,每段对话或独白后面有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第
  N! g6 ^1 Z' N( T  i/ e- b3 X8 c5 T( O
6、7题。 7 w( y' B' n( S4 n7 v( y, j
6. What does the woman regret? A. Giving up her research.  B. Dropping out of college.  C. Changing her major. 7. What is the woman interested in studying now? A. Ecology.     B. Education.     C. Chemistry.  听第7段材料,回答第
# K/ x- f1 ~) ^' y; e7 c; E) A0 Y
+ R# p7 E  l# h7 ]& v4 G0 b8、9题。
' Y4 ?8 d( R5 ~, | 8. What is the man? A. A hotel manager.     B. A tour guide.     C. A taxi driver. 9. What is the man doing for the woman? A. Looking for some local foods. B. Showing her around the seaside. C. Offering information about a hotel.  听第8段材料,回答第10至12题。 10. Where does the conversation probably take place? A. In an office.     B. At home.      C. At a restaurant. 11. What will the speakers do tomorrow evening? A. Go to a concert.     B. Visit a friend.      C. Work extra hours. 12. Who is Alice going to call? A. Mike.      B. Joan.        C. Catherine.  听第9段材料,回答第13至16题。& d. d( T6 g+ X/ L& X
13. Why does the woman meet the man? A. To look at an apartment. B. To deliver some furniture. C. To have a meal together. 14. What does the woman like about the carpet? A. Its color.       B. Its design.       C. Its quality. 15. What does the man say about the kitchen? A. It’s a good size.    B. It’s newly painted.    C. It’s adequately equipped.
* A9 z6 ]! L, k4 X0 Q16. What will the woman probably do next? A. Go downtown.    B. Talk with her friend.    C. Make payment.  听第10段材料,回答第17至20题。 17. Who is the speaker probably talking to? A. Movie fans. B. News reporters. C. College students. 18. When did the speaker take English classes? A. Before he left his hometown. B. After he came to America. C. When he was 15 years old. 19. How does the speaker feel about his teacher? A. He’s proud.      B. He’s sympathetic.      C. He’s grateful. 20. What does the speaker mainly talk about? A. How education shaped his life. B. How his language skills improved. C. How he managed his business well.
4 b( L8 j4 m8 w; l) H- C& {1 s2018年全国统一高考英语试卷(新课标I) 听力试题答案及原文  
, o' D+ P( u: O( P, |- k【参考答案】 1. B      2. C      3. C      4. B      5. A 6. B      7. A      8. B      9. C      10. C       11. A      12. B      13. A      14. A      15. C        16. B      17. C      18. B      19. C      20. A    听力原文: 第一节 (共5小题,每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 Text 1 W: James, you’ve been watching TV for the whole evening. What’s on? M: It’s a science program on the origin of the universe. I’ll give a presentation on it in my class tomorrow.  Text 2 M: Hello, do you have The Best of Mozart? W: Um, sorry. We’ve just sold out, but we can order one for you. If you give us your number, we’ll call you when the CD arrives.   Text 3 W: We’d better be going now, or we’ll be late for the train.  M: No rush. It’s
- W" |- Y+ Z- T4 s7 k0 Y8:30 now. We still have two hours.  Text 4
' ~5 f- Z+ K) }9 d% dM: I am so tired of driving all those hours to work.  W: Yeah, I know what you mean. I used to drive two hours to work each way. But now I live within walking distance of my office. I don’t even need a bike.  Text 5 W: Hi Andy. I didn’t see you in Professor Smith’s class yesterday. What happened? M: Well, I had a headache, so I called him and asked for sick leave.  第二节  (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白,每段对话或独白后面有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 Text 6 W: The biggest mistake I made, uh, was leaving college in my last year, and not completing my education. So I’m thinking of going back to school. M: School? To study what? W: Ecology. I’m interested in the relationship between humans and nature. M: Cool。
7 S+ N$ c8 u* B$ l$ E- w: C4 {' f Is it what you studied years ago? W: No, I majored in chemistry then.  Text 7 M: Good morning, madam. I’m your guide for this trip. W: How lovely。& g% w, {6 Q& G: K
Could you tell me about the hotel I’m going to stay at? M: Yes, of course. The Grand Hotel opened in 1990 and it sits on the seaside along the South Coast Highway. It is the most beautiful hotel here. W: That sounds great。 M: And there are some restaurants outside. So at dinner time, you’d have a lot of choices. W: That’s really nice. I like to have some local foods while traveling. What about the
6 h) D. h" E( y1 E  Iscenery around it? M: The hotel has the best views of the Pacific Ocean. W: Oh, I think I will love this hotel.  Text 8 W: Hi, Mike. M: Hi, Alice. Nice to see you. You don’t often come here. W: I usually have fast food delivered to my office. Just came here for a change today.  M: The environment here is good, clean and relatively quiet. W: Yeah, and I heard the food is tasty. By the way, are you going to the concert tomorrow evening?  M: Yes. Are you? W: Yeah, Catherine was supposed to go with me, but she may have to work extra hours tomorrow. Do you know anyone who might like to go? M: No. But if you like, I can ask around. Er, Joan might want to go. W: Oh, yes, she is a great fan of classical music. I’ll give her a ring after lunch.     Text 9 W: Hi, I’ve only just arrived. M: Oh, good. Now here are the keys. Let’s go in. There are two apartments. The one for rent is on the right. Do come in. W: Thank you. I like the carpet. The color is nice, isn’t it? M: Yes, and this apartment is in good condition. Here is your lounge. W: Where would we eat?  M: There is this corner here, or you can use your kitchen. Come and see. W: The kitchen is quite small.  M: Yes, but it has everything, cooker, fridge, even a dishwasher. W: And there are lots of cupboards. M: Let me show you the bedrooms. This is the smaller one.  W: It’s a good size, though.
' ?1 Q. F3 p9 _$ y' ]! kM: Now come into the other bedroom. You can see the bathroom, too. W: Yes, it is very nice. But I will have to ask my friend first, and we will come together. I understand it is $$800 a month. M: Yes, but a few blocks downtown would be much more expensive. W: Well, thank you. I will be in touch.  Text 10 M: Thank you very much. Thank you Dr. Johnson. Well, it is really great to be back at university again. The thing that I want to tell you today is this: education is important. When I came to the U.S., I was only thinking about being a carpenter, but I could not read the newspaper and I could not understand the news on television or movies or anything like this, so I entered the city college to take English classes for foreign students. I was very proud that I was going to a college because no one in my family ever went to any college or to any university. You know, when you are 15 years old in my country, you finish school and then you learn a trade. And that’s exactly what I did. When I was 15 years old, I learned how to be a carpenter. A year later, I came to America. Luckily, I met a very good teacher who encouraged me to take some math classes, business classes and history classes and I became a full-time college student. And today when I look back, I’m so happy because you never know where life will take you. All of a sudden, I started making money, because I was really good at math. You know, how to work out everything with math is so important. This is something that I learned when I started my own business, which is doing really well.   
2 d9 J. |) q$ s' l9 x/ F, D1 o听力试卷
! V! t0 j* Z8 z  T! c" k, a
8 l: o2 r, S8 U6 E2 y! |                     《2018年高考英语试卷听力+原文+答案(新课标i).电脑版点击下载文档可以下载此文章》1 Z1 Z" w6 x0 H

9 p' Z  X8 g: q( t0 ]https://www.16848.cn
. c( X; h: _: w$ M' m: g- P168中文社区免费提供早教启蒙教育资料小学学习资料,中学作文教程,中学作文范文,中学作文写作技巧,中学学习资料,高中学习资料,人教版电子课本,外研版英语电子课本,人教版语文,人教版数学,人教版英语,,人教版物理片下载,小学作文教程,小学作文范文,小学作文写作技巧,电视剧资源,减肥瘦身食谱大全,主食配方,健康养生知识,孕产妇知识,天下美食菜谱大全,原创文学,宠物,美图欣赏,图文音画等各种免费网络教程资源,本站资源全部来自网友发布,如果侵犯了您的权益,请联系资源分享站长,本站会及时删除侵权内容!资源分享社区
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

QQ|Archiver|手机版|168资源分享社区

JS of wanmeiff.com and vcpic.com Please keep this copyright information, respect of, thank you!JS of wanmeiff.com and vcpic.com Please keep this copyright information, respect of, thank you!

GMT+8, 2020-9-20 12:28 , Processed in 1.894059 second(s), 58 queries .

Powered by Discuz! X3.4 © 2001-2013 Comsenz Inc & 168社区

快速回复 返回顶部 返回列表